maanantai 26. tammikuuta 2015

Fantasiapaituli

Pelihahmo, linnut ja lohikäärme. Vähän jokaisella tuntuu olevan erilainen mielleyhtymä paitaani, mutta itse en oikein osaa päättää, mihin kastiin sen laittaisin. Koska tuho inspiroi minua aina, päätin napata ihanan lelupyssyni mukaan tunnelmakuvauksiin ja innostuin muokkailemaan värejä. ♥ 
Kursiivilla kirjoitetut kohdat tässä postauksessa merkitsevät omaa "turhaa" pohdiskeluani.


Verta!

Taso- ja poikkileikkauskuvat:

Totta puhuakseni on pakko myöntää, ettei minulla ole mitään hajua, vastaavatko kaikki kuvat todellisuutta. Piirtelystä ja ompelusta oli niin pitkä aika, kun lopulta sain kaikki tietsikkajutut päätökseen. Halusin vain saada kaiken lopulta valmiiksi. Poikkileikkauskuvia tykkään piirtää, mutta tasokuvan kanssa minulla oli suuria ongelmia. Sain tosiaan taistella, että sain sen edes jollain tavalla siedettävään muotoon. Takaa paitaa en piirtänyt ollenkaan siitä syystä. .-D

Paidan työjärjestys:
1. Huolitellaan ja ommellaan hameosan alareuna
2. Huolitellaan ja ommellaan hameosan etukappaleen harmaa ja pinkki pala kiinni toisiinsa.
3. Hameosan sivusaumojen huolittelu ja ompelu
4. Vetoketjun kiinnitys kaula-aukkoon.
5. Paitaosan sivusaumojen huolittelu ja ompelu
6. Piilovetoketjun kiinnittäminen
7. Huolitellaan ja ommellaan pinkit olkahärpäkkeet.
8. Ommellaan ja huolitellaan hihan sivusaumat ja kiinnitetään muuhun paitaan.
9. Huolitellaan tarvittavat kohdat kauluksesta, ja kiinnitetään se paikoilleen.
10. Viimeistely
Jipii, valmista!

Olen miettinyt työjärjestyksen niin moneen kertaan uudestaan, että siitä tuli noin supistettu ja tiivis. Ymmärrän työvaiheet liian hyvin. Melkein sääli. Minulle ominaisessa työjärjestyksessä on aina jotain ihmekäsitteitä, ja olen tehnyt työjärjestyksen vain minulle itselleni ymmärrettäväksi.

Hinnoittelu:


Hoito-ohjeet:




Mallianalyysi:
Kyseessä on paita/mekko, joka on hartioista vyötäröön asti aika tiukka. Loppuosassa on pieni kellotus. Vasemmalla puolella on piilovetoketju, ja kaula-aukossa on myös lyhyt vetoketju. Pinkkeinä yksityiskohtina ovat sahalaitainen paitapuserokaulus, olkahärpäkkeet ja hameosan etupuolella sijaitseva suikale.

Tarkoitukseni oli tehdä persoonallinen vaatekappale. Harmi vain että terävät kulmat olivat vaikeasti ommeltavia, minkä vuoksi lopputulos on kaukana siististä. Paita olisi näyttänyt paremmalta ilman kulmikkaita härpäkkeitä. Ehkä jonain päivänä teen tästä paidasta uuden version ilman ylimääräisiä härpäkkeitä. Haluan edelleen tehdä monimutkaisia tuotteita, mutta yritän suunnitella jatkossa vaatteet järkevämmin toteutettavaan muotoon. Opin kuitenkin todella paljon saumojen ja kulmikkaiden kappaleiden ompelusta. Olen puhunut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti